Guide: Skal jeg vælge et SMS lån eller en kassekredit?

Går du med tanken om at låne penge til forbrug, men ved du endnu ikke helt, om du skal vælge et SMS lån eller en kassekredit? Det kan være et svært valg, hvis man tager de mange udbydere og lånetilbud i betragtning. Formålet med denne artikel er at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning, hvad end du vælger en kassekredit eller et SMS lån. Hvad du vælger, kommer nemlig helt an på dit behov. Vi berører begge ting her.

Hvorfor skal jeg vælge en kassekredit?

Det gode ved en kassekredit er, at du kun betaler til den, når den er i overtræk. Det vil sige, når du låner penge. Går din konto en gang i mellem i minus, kan en kassekredit fungere som en økonomisk buffer. En kassekredit er en aftale med banken, som der bliver sat et loft på. Derfor kommer de ikke efter dig, hvis du bevæger dig inden for grænsen. Renterne og provisionen på en kassekredit er dog rigtig dyre. Det gælder både, hvis du vælger en kassekredit i banken eller hos en af de mange online låneudbydere.

Har du derfor planer om at bruge hele kassekreditten med det samme, fordi du skal låne penge til noget bestemt, så er kassekreditten ikke det rette valg. Renterne er ganske enkelt for højt. Ønsker du derimod noget ekstra sikkerhed i din økonomi, så er en kassekredit en god løsning. Som med andre former for lån, bør du altid sammenligne de forskellige udbydere med hinanden, så du kan få valgt den billigste kassekredit.

Hvorfor skal jeg vælge et SMS lån?

Når du tager et SMS lån, skal du betale det lånte beløb og lidt mere tilbage. Når du har gjort det, er lånet afsluttet. Du betaler af på lånet i nogle foruddefinerede rater og afdrag. Er du førstegangslåner er de fleste SMS lån rente- og gebyrfrie i de første 30 dage. Der kommer altså ikke renter eller gebyrer på i de første 30 dage. Et SMS lån er primært beregnet som lån til forbrug eller til at dække en uforudset udgift. Du skal ikke tage et SMS lån, hvis du ønsker en økonomisk buffer, som kassekreditten kan hjælpe. Det vil blot blive en dårlig forretning, da du jo skal betale SMS lånet tilbage og mere til.

Et SMS lån er et kortfristet lån, der ofte skal være betalt tilbage inden for et par år. Der findes rigtig mange udbydere af SMS lån i Danmark, og derfor kan det være svært at finde frem til det rigtige lån. Derfor bør du altid ansøge minimum 2-3 forskellige lån https://kviklanet.dk/smslaan/ for at have et godt sammenligningsgrundlag.

Vi håber, at denne guide har gjort dig klogere. Husk altid at låne med fornuft.